Afgunst

Hoe komt het dat de mens afgunstig isHoe komt het dat de mens afgunstig is. Afgunst, het komt voor bij iedereen. Er zijn er maar heel weinig die echt een ander vanuit de grond van hun hart iets gunnen. Ook diegene die een ander iets gunnen, hebben momenten dat ze afgunstig zijn. Hoe komt het dat de mens afgunstig is?

We worden met deze eigenschap geboren, om iedereen alles te gunnen, maar helaas, hij wordt geschapen en bij ons allemaal. Het systeem waarin we in terechtkomen, met onze onvoorwaardelijke liefde, is eigenlijk voor geen enkel mens goed. Het maakt ons afgunstig.

Er wordt aandacht besteed hoe je afgunstig moet worden en niet hoe of je in een gunstand kunt staan. Daar begint het al mee. Er wordt namelijk niet geleerd, gesproken om jezelf het leukste mens te mogen vinden. Goed voor jezelf te zorgen. Hoe je jezelf moet beschermen voor manipulatie. We worden geleerd ons best te doen. Anderen voorrang te geven. Nooit iemand in de kou te laten staan. Altijd te helpen. En wat werkt dit in de hand? Afgunst.

Tel daarbij op dat ons een hele vette vis wordt voorgehouden, dat als je maar goed je best doet en veel diploma’s haalt, je het zeker gaat maken in de wereld. Fout, het werkt afgunst in de hand. Hierdoor komt er een zoektocht naar meer en beter. Meer willen hebben en is het dus nooit genoeg. Beter willen zijn dan anderen, en daar is ie dan weer. Dat brengt afgunst met zich mee.

De spiritueel medewerkers van Spiritueel Amsterdam weten dit maar al te goed. En hebben dagelijks mensen aan de telefoon die in de kern niet afgunstig zijn. In feite is niemand dat, maar er in hun leven wel dagelijks mee te maken hebben. Buren die hun het licht in de ogen niet gunnen en elke dag zorgen voor strijd. Je zult wel mee moeten gaan in die strijd, jezelf verdedigen. Maar ook daardoor wordt jij afgunstig.

Ook in liefdesrelaties komt het voor. En dan vraag je je echt af als medium of paragnost van spiritueel Amsterdam. Hoe is het mogelijk. Afgunst in een liefdesrelatie? Dat heeft dan toch helemaal niet met liefde te maken! Begrijpen doen ze het wel, ook zij zijn opgegroeid met klaar te staan voor anderen. Wat afgunst in de hand werkt.

Medium Evelien bijvoorbeeld, die jou kan begeleiden bij persoonlijk geluk, kan jou inzichten meegeven hoe je om kunt gaan met afgunst. Wat op je pad komt, maar waar je zelf ook mee worstelt. Je kunt het oplossen met liefde voor jezelf te gaan voelen. Zodra je die liefde voor jou gaat laten werken, verdwijnt de afgunst.

Je begint namelijk de liefde juist toe te passen. Het niet alleen maar weg te geven. Je begint het weg te geven, als het voor jou goed voelt. Dat betekent dat je in het begin te maken zult krijgen met nog meer afgunst. Zo werkt het als je kiest voor eigenliefde. Maar dit is de enige weg om jezelf er van te verlossen.

In de spirituele wereld, die je vindt op spiritueel Amsterdam is er geen sprake van afgunst. Dat kan niet. Iemand die echt spiritueel is, heeft dat allang afgezworen. Die weet welk effect het heeft op zijn welzijn. Op het mens zijn. Die is oprecht blij voor een ander. Die gunt een ander hetzelfde geluk, als die zelf ervaart. Dat is je hart puur, eerlijk en oprecht laten spreken. Niets er terug voor verwachten.

Voor de ander hetzelfde willen als je als medium of paragnost ervaart. Als je dit niveau kan bereiken, verdwijnt de afgunst. Het mooie er van is, dat je eigen leven zoveel magischer verloopt. En ja, je blijft afgunstige mensen tegenkomen. Daar kun je dan heel even van ondersteboven zijn. Direct herstel je, je voelt dat je jezelf te kort doet in liefde. Je stuurt die ander ook direct liefde, want dat ontbreekt!