Spiritueel samen leven

spirituele samenlevingSpiritueel samen leven. Hoe ziet een spirituele samenleving eruit? De manier waarop de mens zijn aardse leven invult, staat ver af van de spirituele manier van leven. Als we zien hoeveel mensen doodongelukkig zijn met hun leven. En dat gaat over werkelijk van alles en nog wat. Over liefde, relaties, familie, kinderen, werk, financiën, huisvesting, stress, ziekte, noem maar op.

Waarom krijgen we spiritualiteit niet mee

Dan vraag je je als Spiritueel Centrum Amsterdam af. Waarom wordt er niet gekozen voor een samenleving waarin spiritualiteit voorop staat? Daar voorkom je zo ongelooflijk veel leed mee. De manier waarop we nu iedereen willen laten functioneren in de maatschappij, is niet de weg. Dat kan iedereen zien. Niemand die er over nadenkt, bij stilstaat.

Voeden en vormen we kinderen wel op de juiste manier

Niemand die eens denkt van, misschien moeten we iets veranderen aan de manier waarop we onze kinderen opvoeden. Past het huidige schoolsysteem nog wel? Moeten we eens kijken naar wat we nu belangrijk hebben gemaakt en maakt dat de mens ongelukkig? Vragen we niet iets van de mens, dat helemaal niet bij zijn natuur hoort?

Wie staat er stil bij beloning en straf principe

Is de opvoeding van beloning en straf en competitie wel de juiste? Gezien de hoeveelheid ontspoorde mensen op werkelijk alle vlakken. Waarbij we ook nog meekrijgen dat voor anderen altijd klaarstaan, de weg is. En het schoolsysteem, dat ons leert hoe we dingen moeten doen. En als het dan even niet zo loopt, dat we dan niet meer weten wat te doen? Dat ieder mens in feite aan de slag wordt gezet, zijn vrijheid en vrijheid van keuze inlevert. In een keurslijf wordt gestopt.

Is de mens wel belangrijk in de huidige samenleving

Voor spiritueel medewerkers van Spiritueel Amsterdam is dit volledig achterhaalt. Die willen niets liever dan een samenleving zien vanuit spiritueel gedachtegoed. Hoe zet dat er uit en waar verschilt het in?

Laten vervallen van de beloning en straf methode. Niet een kind ergens voor straffen, maar ook net zo goed niet belonen. Een kind begeleiden vanuit positieve gedachtegoed. Ook geen competitie onderling bewerkstelligen. Stimuleren van het kind en begeleiden, naar volwassenheid. Op gelijkwaardig niveau.

Een kind bijbrengen dat eigenliefde de basis is voor elke keuze, elke beslissing, elk woord dat je uitspreekt. Hierdoor verdwijnt heel veel, wat er nu voor zorgt dat mensen vanuit de angst zijn gaan leven.

We moeten ons niet afvragen of we goed genoeg zijn

Een spiritueel kind vraagt zich dan niet af of het goed genoeg is. Die weet van zichzelf dat het goed is. Dit geeft zelfvertrouwen, zelfrespect en dat heeft weer zijn weerslag op verbindingen met anderen.  Niet vastklampen, bewuste keuzes. Durft ook los te laten. Mens raakt ook niet overspannen. Veel minder ziek. Daarnaast mag iedereen vrij zijn in hoe hij zijn schooltijd doorbrengt. Individuele stimulatie en begeleiding. Daardoor leren kinderen eigen verantwoordelijkheid nemen. Maar ook zelf na te denken. Ze worden onafhankelijk. Hebben een ander niet nodig omdat ze iets niet kunnen. Worden volwassen op deze manier, wat nu veelal echt ontbreekt.

We weten niet wat volwassen zijn is

Spiritueel Amsterdam is een hier een groot voorstander van. En probeert diegenen die met hun contact opnemen, de inzichten hiervoor mee te geven. Want de verandering ligt niet alleen bij het anders aanpakken bij kinderen. Het ligt ook bij ouders en opvoeders. Ook die zullen deze levenswijze zich eigen moeten gaan maken. Anders gaat het niet werken.

Spiritueel samen leven

Een spirituele samenleving zal veel vreedzamer zijn. Minder gericht zijn op het verdienmodel. Veel meer gericht zijn op liefde, relaties, verbindingen, vrijheid het innerlijk. Maar ook op respect hebben voor de natuur, de aarde. Waar we nu vaak niet eens van weten dat die bestaat. De bodem is voor ons voortbestaan.

Wat zou het mooi zijn deze kant op te kunnen bewegen. Al lijkt het nog niet erg zichtbaar, toch gebeurt er al heel veel. Want steeds meer mensen zien de voordelen er van. Geïnspireerd door de spiritueel medewerkers van Spiritueel Amsterdam. Zeker een bezoek waard!