Niet vechten maar liefhebben

vechtenIs al dat vechten wat een mens doet in zijn leven wel nodig? Om direct met de deur in huis te vallen. Vanuit spiritueel oogpunt zeker niet. Dan is al het vechten wat heel veel mensen in hun leven moeten doen, om te overleven. Door pijn en diep verdriet heen te gaan, helemaal niet nodig. Echter, spiritualiteit ontbreekt en dat zou zo maar eens de reden kunnen zijn, van het ontbreken, dat er sprake is van ongelooflijk veel leed. Waardoor mensen wel moeten vechten, om zichzelf door een diep dal heen te sleuren.

De rust in hun leven eindelijk te vinden, maar vaak hebben ze dan al zoveel meegemaakt en moeten ontberen, dat ze voor hun leven op een bepaalde manier getekend zijn. Wij, van Spiritueel Amsterdam zien schrijnende gevallen. Aan het einde van hun latijn, het niet meer weten, bij wijze van spreken, het vechten voor zichzelf op willen geven.

Is al dat vechten wat een mens doet in zijn leven nodig? Ja, omdat we als mens zijnde op een bepaalde manier ons leven zijn gaan inrichten, waarbij we eigenlijk allemaal op een gegeven moment in een vechtsituatie komen te staan.

Er is sprake van macht. Macht willen hebben, over wie eigenlijk? Nou over anderen, maar is dat liefde, vragen wij ons dan als spiritueel medewerkers van Spiritueel Amsterdam af? Nee, macht heeft niets met liefde te maken, verre van dat. Hoe kan het dan dat zo ongelooflijk veel mensen moeten vechten voor hun leven? Hun bestaan!

Dat is een goeie vraag, geeft medium Julia van Spiritueel Amsterdam aan. Kijk, als wij opgevoed zouden worden vanuit de spirituele gedachte, waarin de mens centraal staat, in plaats van het geld en het bezit. Voorkomen we daarmee heel veel vechten voor je eigen leven door. Zo ook, veel leed, pijn en verdriet.

Maar op de een of andere manier, schijnt de mens nog niet zo ver te zijn, om vanuit spiritueel oogpunt te gaan opereren en zijn leven in te willen vullen. We zijn er wel naar op weg, geeft medium Julia aan. Steeds meer mensen kloppen bij Spiritueel Amsterdam aan, die zeggen. Ik ben het vechten beu. Ik wil rust, een fijne relatie, een partner die ik kan vertrouwen. Ik hoef geen bergen geld, als ik er maar van kan leven.

Dit zijn hele waardevolle gesprekken. Deze mensen willen afrekenen met het alsmaar meer, meer, meer principe. Ze hoeven niet zo nodig meer de macht, ze willen iets heel anders. Ze willen de kracht in zichzelf vinden, of eigenlijk terugvinden, geeft medium Julia aan. Want met die kracht worden we geboren.

Alleen wordt die kracht, die zorgt voor eigenwaarde, en menselijke waarde niet gestimuleerd. En daardoor vallen veel mensen in een zwart gat. Een gat waarin ze angstig zijn en eerst alles doen wat een ander van hun verwacht. Omdat ze denken, ik moet mee in het systeem. Maar waar haal ik de kracht, de energie vandaan.

De kracht haal je uit jezelf. Niet uit een geweldige baan, een dikke bankrekening, een partner, een huis. En steeds meer mensen beginnen in te zien, dat het systeem waarin ze behoren te functioneren, niet bij hun past. Ze lopen er compleet op vast. Dag in dag uit, werken, de kost verdienen. Dan weer vermoeid naar bed. Dat is allemaal vechten wat ze doen. Ondertussen een relatie die niet loopt. Macht strijd met de ex.

Als we vanaf begin af aan dat een ziel de stap op de aarde zet, de mens leren spiritueel in het leven te gaan staan, kan heel snel de overspannen, vechtende mens verdwijnen. Maar ja, ga er maar aanstaan om dit hele loge slagschip 180 graden te gaan laten draaien. Wij, zegt medium Julia van Spiritueel Amsterdam doen in ieder geval ons stinkende best. We hebben al heel veel mensen geholpen in hun eigen kracht te gaan leren staan. Ze zijn dan het vechten in het leven voorbij. Daarvoor doen wij die prachtige werk!