Grenzen aangeven

Waar liggen jouw grenzen?Waar liggen jouw grenzen? Ze zoekt contact met een medium van Spiritueel Amsterdam. Ze heeft net aan haar partner, met wie ze nu 13 maanden samen is, een bericht gestuurd. Met lood in haar schoenen, heeft ze aangegeven dat het voor haar nu klaar en over is. “Als jij je telkens in stilzwijgen hult, wat mij zo onzeker maakt, rest mij niets anders dan er een punt achter te zetten. Het gaat je goed.”

Ze moet het met iemand delen, de pijn is zo rauw en ze geeft aan, diep in mijn hart weet ik het, maar het doet zo’n pijn. Medium Kaatje van Spiritueel Amsterdam begrijpt haar en ook de pijn die ze nu voelt.

Dat ze hier zelf verantwoordelijk voor is, daar begint medium Kaatje nog even niet over. De pijn, het ongeloof, het verdriet moet eerst worden verwerkt. Ze geeft zelf aan dat ze het wel weet en ook dit nooit zo lang had door moeten laten lopen.

Medium Kaatje vertelt over wat liefde in essentie is. We denken allemaal dat liefde iets is wat tussen 2 mensen die met elkaar hun leven gaan delen, is. Net alsof er dan liefde ontstaat, maar dat is niet waar.

Jij bent liefde, zegt medium Kaatje van Spiritueel Amsterdam tegen de cliënt. Maar aangezien niemand ons dat vertelt, ga je er naar op zoek. Geef je je hart direct weg, omdat je denkt dat er sprake van liefde is. Inderdaad, ik dacht het. En wie weet is het er ook wel. Alleen wat kun jij met iemand die het niet kan tonen en uiten?

Wat kun jij met iemand die niet kan aangeven, ik zit er doorheen. Ik kan het nu even niet. Ik wil een time out. Ik ben er niet klaar voor. Dat mag je verwachten van een volwassen persoon. Als die dit niet in zijn mars heeft, kun je nog zoveel om deze man geven. Je kunt zelfs zien dat hij het heel moeilijk heeft en je kunt dan zelfs weten dat hij zijn hele leven nog nooit liefde heeft gekregen.

Maar moet jij dan je eigen leven compleet wegcijferen voor hem? Voor hem de liefde van zijn leven zijn en van zijn kant niets terugkrijgen? Ja, ik weet het, zegt medium Kaatje, zo krijgen we het mee. Onvoorwaardelijk. Maar dat red je niet, niemand niet.

Dat kon vroeger wel, maar toen tekenden we er voor. En ik kan je vertellen, onvoorwaardelijk was het vroeger ook niet. Je schikte je in je lot. Nu verwacht liefde iets heel anders van ons. Daar vroeg het altijd al om, maar vroeger was liefde helemaal nog iet iets waar we van wisten hoe het in zijn werk gaat. We vechten niet voor niets voor een vrije keuze!

Eigenliefde, die moet onvoorwaardelijk zijn. En aangezien we dat niet weten, gaan we onszelf pijn doen. Want dat weet je ook. Je hebt pijn en verdriet dat je niet veel eerder je grens hebt aangegeven.

Dat klopt, dit speelt eigenlijk al vanaf het begin. Dat heb ik gezien, geeft medium Kaatje aan. En jij dacht, ik ga hem helpen. Ik ga hem laten zien wat liefde is. Onvoorwaardelijk er voor hem zijn. Daar ging je de mist in, omdat je zelf ook nog niet weet wat liefde is.

Liefde is niet er voor een ander zijn en jezelf wegcijferen. Liefde is er voor een ander zijn en die ander is er ook voor jou. Je hebt je grenzen vergeten. Om die reden heb je het veel te lang door laten gaan en daarom is die pijn nu zo heftig.

De liefde wil jou wat vertellen. Die zegt nu, vergeef jezelf, je wist dit niet. Ik heb je dit door laten maken, zodat je mij eindelijk in volle glorie kunt gaan aanschouwen en voelen. Dan ga je nooit meer jezelf deze pijn laten voelen. Je voelt je grenzen en geeft ze aan. Je laat mij, de liefde nooit meer in de kou staan.

Ze luisterde aandachtig. Het kwam binnen, kippenvel voelde ze en medium Kaatje ook. Dat is het moment dat bij deze cliënt de snaar wordt geraakt waar medium en paragnosten van Spiritueel Amsterdam zo’n kei in zijn.