Van jezelf houden

Van jezelf houden, hoe de je dat?Van jezelf houden, hoe de je dat? Bellend of chattend hoor je vaak een medium of paragnost van Spiritueel Amsterdam, zeggen. Houd van jezelf. Als het tijdens het spiritueel consult wordt aangegeven, dan voel je het vaak heel goed wat er mee wordt bedoeld. Maar zodra je het gesprek hebt beëindigd, ontstaan alweer vrij snel de vraagtekens.

Van mijzelf houden. Wat wordt daar nou mee bedoeld? En hoe doe ik dat dan? Waarom zou ik het doen en wordt er door spirituele hulpverleners altijd zo op gehamerd. Wij van Spiritueel Amsterdam leggen het je graag uit.

Het begint met de focus op de ademhaling te leggen. De bewustwording dat je zuurstof nodig hebt om te leven. Bij de inademing spreek je hardop uit. Ik heb deze zuurstof nodig voor mijn lichaam om in leven te blijven.

Als je deze bewustwording tot je kunt nemen, dan zeg je eigenlijk tegen jezelf. Ik moet er goed voor zorgen goed in en uit te ademen, daarmee doe ik mijn lijf heel veel goed. Dit is een belangrijke stap in van jezelf te leren houden.

Het besef dat je een lichaam hebt, maak je hierdoor zichtbaar. En dat zichtbaar te maken, gaat er voor zorgen dat je je lichaam, waarin je ziel huist ineens anders gaat zien. Je gaat het als een kostbaar bezit zien. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Dat besef heeft tijd nodig om te landen.

Want beeld je in, je bent hard aan het werk, denk je dan aan het feit dat je zuurstof nodig hebt? Denk je dan überhaupt aan je lichaam? Nee, daar heb je dan geen aandacht voor. Dat is helemaal niet erg. Fijn aan de andere kant dat het in en uitademen gewoon door gaat, als vanzelf. Als je maar wel weet dat werken energie kost en dat je daar stress van kunt krijgen. Dat je na het werk er voor zorgt, de tijd te nemen voor jezelf.

Dat vergeten we dus veel te vaak. Door hier bewust mee aan de slag te gaan. Leer je in kleine stappen, die je heel bewust zet, van jezelf te houden. Je ziet, het valt en staat allemaal met bewustwording. Als je dit besef hebt, ga je vanzelf het besef krijgen. Wacht even. Ik heb zuurstof nodig, ik heb rust nodig. Ik zie dat mijn lichaam daar wel bij vaart.

De volgende stap is de realisatie van. Hoe voed ik dit lichaam, naast de zuurstof die ik inadem en activiteit met rust afwissel. Is het wel verstandig om fastfood te eten? Waar haal ik de beste grondstoffen uit, waar mijn lichaam wel op vaart? Je bent dan inmiddels zover dat je het leuk begint te vinden, steeds beter voor jezelf te gaan zorgen.

Er begint nu iets te dagen. Je ontdekt dat door jezelf van juiste voeding te voorzien, dat je meer energie krijgt. Je slaap er door verbetert. Door die pluspunten te ervaren, begin je steeds meer van jezelf te houden.

Maar dan zitten we nog wel ergens mee en dat is de geest, het brein. Dat kan er ook voor zorgen dat je, al doe je al de andere activiteiten helemaal goed, dat je nog steeds niet het gevoel hebt. Ik houd van mijzelf.

Het aanpakken van het brein is een activiteit op zich. Ook hier helpt bewustwording bij. Dit is wel een lastiger traject en zou je heel goed met een medium of paragnost van Spiritueel Amsterdam samen kunnen aanpakken. Als je je er bewust van wordt dat je je eigen brein zelf stuurt. Met eigen gedachten. Is het een kwestie van het veranderen van de gedachten.

Als je dit in gaat zien, ga je ook inzien, dat je van waarde bent. Je begint je eigenwaarde te zien. En die eigenwaarde ga je beschermen, oftewel goed voor zijn. Je zorgt er voor dat zaken van buitenaf je minder gaan raken.

Je zorgt er ook voor dat je uitspreekt wat je voelt als er iets gebeurt. Zo kom je steeds dichterbij het houden van jezelf. Als je interesse is gewekt, raden we je aan een paar consulten in te plannen met een spiritueel consulent van Spiritueel Amsterdam. Zijn zijn zeer bedreven in mensen te begeleiden bij zelfliefde.