Zelfvertrouwen vergroten

Je zelfvertrouwen vergroten?Je zelfvertrouwen vergroten? Hoe pak je het aan. Soms kunnen we allemaal wel een beetje meer zelfvertrouwen gebruiken. We zullen er constant alert op moeten zijn, ons niet mee te laten slepen door van alles en nog wat. Want voor je het weet, heb je voor iets gekozen, of iets gedaan, waar je zelf helemaal niet achterstaat. Vanuit je eigen onzekerheid ja gezegd en dan denk je later. Had ik dat maar nooit gedaan.

Probeer dus altijd je zelfvertrouwen voor en bij jezelf te zien. Maar stel voor dat je weinig zelfvertrouwen hebt? Wat kun je dan het beste doen? Nou laten we gewoon maar met de deur in huis vallen. Schijt hebben aan anderen!

Ja, maar, dat kan toch niet. Dat is toch niet oké? Dan ben ik toch onaardig, egoïstisch? Dat zal jij nooit en te nimmer worden. Je hebt namelijk de gave van vriendelijkheid en menselijkheid. Alleen zet je die nu op een verkeerde manier in.

Om meer zelfvertrouwen te krijgen, zul je eerst naar het andere uiterste moeten gaan, om in het midden uit te komen. En dat betekent, schijt hebben aan anderen. We leggen het graag aan je uit, wij van Spiritueel Amsterdam.

We hebben dagelijks gesprekken met hele lieve, zorgzame mensen. Er zit geen kwaad in, maar oh wee als het op zelfvertrouwen aankomt. Voor zichzelf opkomen. Het komt helemaal niet bij ze op. Ze gaan van onzekerheid in onzekerheid en hopen maar dat ze het goed doen. Een ander niet boos is, ze door een ander leuk worden gevonden.

Ze vragen dat dan ook. Hoe kijkt die en die tegen mij aan? Vind die mij echt wel leuk! Als je dat jezelf gaat afvragen, dan wordt het tijd om schijt te gaan krijgen aan anderen, geeft medium Angelique van Spiritueel Amsterdam aan. En ja, dat is in het begin doodeng. Maar eenmaal een keer gedaan, moet jij eens kijken wat een lef je dan ineens hebt en hoe trots je op jezelf bent.

Ineens voelt je eigen leven zoveel leuker en lichter. Heb je lol om datgene wat je hebt gedaan. Je hebt iemand genegeerd, geen antwoord gegeven, laten stikken. En ja, dat is niet wat jij normaliter zou doen. Maar dit is De manier om zelfvertrouwen te gaan krijgen.

Is dat niet respectloos? Ja, dat is het inderdaad. Klopt helemaal zegt medium Angelique. En nu komt het er op aan, hoe ga je het nu aanpakken met diegene die je hebt genegeerd, hebt laten zitten of geen antwoord hebt gegeven?

Ga je nu excuses aanbieden? Ga je nu alles van stapel halen om jezelf weer in een goed blaadje te zetten. Ga je het goedmaken voor die ander? Dat is wat je nu het liefste zou willen doen he? Of kies je voor een leugentje om bestwil, omdat je bang bent, dat als je de waarheid vertelt, de ander boos wordt. Of in het ergste geval je nooit meer wilt zien?

Wat een dilemma’s hè. Nu ben je heel gemeen geweest, volgens jezelf, je hebt schijt gehad aan die ander. En ja hoor, daar zijn de schuldgevoelens, de smoezen. Niet doen, zegt medium Angelique van Spiritueel Amsterdam.

Jouw volgende stap is volkomen eerlijk zijn. Puur zijn en eerlijk. En dan moet je eens kijken wat er gebeurt. Die ander kan het waarderen. Die ander moet er om lachen. Die ander vindt het stoer. Niet gedacht hè!

Eerlijk zijn, zonder excuses, zonder verzachtende woorden. Is de stap naar zelfvertrouwen. Je kan het, let maar op en wij van Spiritueel Amsterdam begeleiden je er graag bij!