De macht is de kern van al het kwaad

De macht is de kern van al het kwaadDe macht is de kern van al het kwaad. Zonder het te weten proberen wij als mens uit alle macht, de macht over ons leven anderen en de dingen die we doen, in de hand te houden. Dodelijk vermoeiend en velen leggen dan ook op een gegeven moment het loodje. Totaal uitgeput komen ze thuis te zitten, met een lijf dat niet meer wil, wat zij willen. Ze hebben het lijf en ook hun eigen geest niet meer in de macht.

We gaan zelfs zover met het willen hebben van de macht, dat we ook anderen in onze macht willen hebben. Zonder daar bewust bij stil te staan, doen we het de hele dag. We weten eigenlijk niet beter, want we nemen dit over van onze ouders, grootouders en andere mensen die we in onze vroege jeugd ontmoeten.

Macht is geen vies woord. Integendeel. Het wordt pas een vies woord als we het willen hebben. Over alles en iedereen. Het duale in het geheel is, dat je dan geen macht over jezelf hebt en je daardoor echt op een gegeven moment, onmachtig zal gaan worden.

De onmacht dan ervaren. Geen grip meer hebben, is voor deze mensen een enorme kwelling. Ondanks dat hun lijf en geest allerlei signalen afgeeft, van stop hier eens mee. Blijven ze nog maanden en sommigen jaren met zichzelf in gevecht. Wij van Spiritueel Amsterdam spreken elke dag mensen die compleet zijn vastgelopen, vanwege het willen hebben van de macht. Zonder dat ze het zelf beseffen.

Wij zeggen dan. De macht is de kern van al het kwaad. Je doet jezelf te kort er mee en anderen ook. Als je de macht wilt hebben, zeg je eigenlijk. Ik tolereer niet zoals jij leeft en doet. Hanteer mijn maatstaven. Zo ook een vrouw die net een nieuwe man had leren kennen en ze wel wat twijfel had, maar vroeg aan medium Claire van Spiritueel Amsterdam of er toekomst in zat. Deze man had ze reeds in huis genomen, hij is 52 en ja, hij woonde bij zijn ouders, had een hoop meegemaakt en ja, dan doe je dat.

Ze zag wel bepaalde trekjes bij hem die ze zelf nooit zo zou doen. Ze had hem ook al een aantal malen gewaarschuwd en vertelt hoe hij het dan wel zou moeten doen. Deze vrouw wil de macht hebben over deze man. Zich hier totaal niet van bewust, gaf medium Claire van Spiritueel Zandvoort dit aan. Nee hoor, dat wil ik helemaal niet. Van mij mag hij doen en laten wat hij wilt. Ik vind hem alleen zo roekeloos en onnadenkend.

Ze geeft eigenlijk zelf al de antwoorden, zonder daar zich bewust van te zijn. Ze wijst zijn manier van in het leven staan af. Ze wil dus de macht. Maar maak dat maar eens duidelijk. De macht is de kern van al het kwaad. Ook in deze. Ze heeft zelf niet in de gaten wat ze doet. Hem wakker maken, omdat hij zich altijd verslaapt. Zijn broodjes smeren, anders gaat hij zonder ontbijt de deur uit. Eigenlijk ook allemaal een vorm van macht willen hebben. Maar zie dat maar eens.

Het is toch een volwassen man, geeft medium Claire aan. Die is toch er zelf voor verantwoordelijk op tijd uit zijn bed te komen? En of hij wel of niet ontbijt, dat moet hij toch zelf weten? Ja maar, ik vind het geen moeite.

Zo krijgen beiden elkaar in de macht. Zij die wil dat hij doet, zoals zij het wilt. Hij die haar laat opdraven om voor hem te zorgen. Als ze een keer oppert dat ze twijfels heeft, dreigde hij al met, nou dan vertrek ik toch. Ook een vorm van macht.

Om die reden is macht de kern van al het kwaad. Deze relatie houdt zo geen stand. Heeft echt geen toekomst. En ze zijn niet de enigen die het zo doen. De meeste doen het zo. Je kunt de klok er op gelijk gaat zetten dat ze op een gegeven moment kwaad op elkaar gaan worden. Ze hebben er geen idee van dat ze allebei machtsspelletjes aan het spelen zijn. De macht willen hebben, maakt mensen kwaad. Sta daar maar eens een keer bij stil.